..a bigger place


Won't be found

Kommer hem sent, jättetrött och sur och grinig efter en lång stressig dag, tänker att det ska bli skönt att bara sätta sig ner och lyssna på lite bra musik och slappna av en stund.
Men just det, för att min dator pajjade för ett tag sen har jag bara musik via spotify, och just det internet samarbetar aldrig med mig nu för tiden och helst inte när julia varit hemma hela dagen med nedladningsprogram eller nått skit i gång. ÅÅÅÅH!

Antal timmar, en smoothie, en film och lite tv senare sitter jag iallafall här och skriver av mig. Finaly. Nu börjar stressen släppa :)) Haft en bra dag? Någon?

And we danced trough the night

Igår då, jo skjutsade först ut mamma och pappa till deras kompisar de i sista minuten kom på att de skulle på förfest till, haha slingrande väg genom skogen i närmare 40 minuter eftersom vi åkte lite fel också. Men ganska kul väg att köra måste jag säga! Och när jag åkte hem, vilken frihetskänsla... far fram på vägen, hög musik, solen i backspegeln...Lycka!
iallafall, väl hemma fixade jag till mig och sedan vid strax efter nio mötte jag upp Natha vid bussen och så drog hon, jag och Frida mot stan. Natha ville gärna till en förfest i någon fotostudio och egentligen kände jag inte alls för det men till slut bestämde jag och frida oss för att följa henne dit vilket slutade med att vi följde med in och blev kvar till halv tolv haha sjukt, men riktgt kul förfest! De andra drack bajja päron och något mouserande vin medans jag drack Cola. WOOHO PARTY!! Hahaha. Hade faktiskt riktigt kul på förfesten! Dansade på och vi fotade lite med och jag och Frida bestämde oss för att börja dansa ballet. Wtf? Nåja. Drog vidare till Puls nattklubb och hade faktiskt riktigt kul även där helt nykter! Tidig hemgång dock, hämtade mor och far på ett annat ställe halv två.
Tack för en bra kväll folk! :D

(snygg vimmelbild från inatt på mig och Frida!)


Sunshine Highway

Ikväll ska för omväxlings skull JAG vara taxi åt mamma och pappa. Lite som tack för alla de gånger de ställt upp och skjutsat mig hem från krogen. Men inte tänker jag sitta hemma och ha tråkigt för det! Blir en nykter utgång med trevligt folk. Kan bli kul. Dance fucker dance. SKa dricka lite kaffe nu så jag är pigg iallafall hihi.
(haha fyfan vilken förfest, en påse godis och kaffe. SKÅL FÖR MIG!)


Här på bilden ser man förresten min industrial lite bättre:)

Ha en bra lördagskväll gott folk, puss och kram!


"Damn, you've been fantasizing about me? Was I any good?!"

Det blev bio igår kväll! Med Natha, Frida, Markus och Karin. Fick äntligen se Black Swan, haha som jag tjatat. Egentligen hade jag ingen anning om vad den handlade om men tyckte trailern jag sett var cool och Mila Kunis ögon skrämde skiten ur mig typ. Så ville galet gärna se den.
Om den var bra?
Den var grym! Och läskig, fy sjutton, sådär psykiskt läskig så man går och har kalla kårar långt efter. Inte en typisk skräckfilm med hoppscener alltså. Men en del sjuka, skrämmande scener. Iallafall, filmen får höga poäng av mig!
Fast till och från klassades den väl nästan mer som porr än skräck. ;)

Klart biovärd!


Räserbajs

Jag saknar min Natha! Var är du kvinna, i helgen ska vi ses. That's it! Haha, och här bjuder jag på en gammal film vi gjorde på två lektioner tidigt hösten sista året i gymnasiet... hösten 2009 alltså. Fint! ;)


Old

Gamla människor!
Jag gillar dem. Min mammas farmor och farfar är ca 87 år gamla. Förra veckan voltade de med bilen på väg hem från att hon varit hos frisören. Allt gick jättebra, men han gubben är grinig över att det bara blev skrot över bilen så alla är oroliga att han ska gå och köpa sig en ny... haha. Iallafall, var hemma hos dem med mamma och pappa och hälsade på häromdagen. Faktiskt så måste jag säga att så pigga och friska har de inte sett ut på flera år! Jag funderade och kom fram till att det måste blivit någon slags possitiv adrenalinkick av vurpan med bilen. Den gjorde dem nog nästan bara gott. Jag är glad att jag har dem och fått lära känna dem. De är så fulla med så mycket härlig energi. Får mig att må bra! :)



Hittade ingen bild på mig med "mina" gamlingar så tog en på mig och en mer känd gamling hahaha


Sky

Jag längtar tills i sommar, för det är så härligt att kunna sova ute, under bar himmel.
Jag gillar stjärnhimelen. Den är viktig för mig.


I know I've been gone for, what seems like forever

Jag var 16 år när jag såg dokumentären Earthlings.
Började med att jag såg Rise Against video "ready to fall", och en vän berättade att de flesta klippen i videon kommer ifrån den dokumentären och att jag borde se den. Jag tycker att alla borde se den, för det träffade hårt. Jag kommer fortfarande ihåg nästan allting där ur, och jag kommer också ihåg att jag var stenhård vegetarian i en vecka efteråt.
Ja, bara en vecka, det gick väl inte sådär superbra att leva helt utan kött, men jag blev deffinitivt mer medveten och kollar alltid var köttet kommer ifrån när jag är med mamma och handlar. Det är inte mycket men det är något. Mer kommer det att bli, men så länge jag inte bor själv och därmed heller inte handlar och styr med mat helt själv, så får jag anpassa mig lite grann. Men nu sista tiden har jag gått och tänkt mycket på den dokumentären och världen i allmänhet, det måste ju finnas saker man kan göra som man kanske inte ens tänker på?
Från och med nu kommer jag se till att leva vegetariskt minst 1 dag i veckan. Tills jag fyller 20 ska jag vara uppe i 3!

Någon som är med mig och stöttar?!

Se den här videon. Fixar du det så se också dokumentären Earthlings, den finns på youtube och är jättelätt att hitta. Snälla?


Come as you are

Galet trött jag varit idag då, inte okej. Gick ändå och la mig tidigt igår så jag skulle bli lite utvilad men nej, såklart astrött idag vilket resulterade i att jag däckade på soffan när jag kom hem från jobbet... och ja, sov. Djupt. Vilket i sin tur betyder att nu som jag borde ha gått och lagt mig egentligen för att vara pigg imorgon, nej nu är jag pigg istället. Hejja mig!
Bestämde mig för att lära mig något nytt. Nu vet jag hur man gör rörliga gif-filer!
Heheh puss.


Like the angel

Så atte igår bar det av mot huvudstaden och globen!
Äntligen fick jag se Rise Against igen. Det var på tiden, flera månader sedan sist nu... Jag och en kompis bilade upp och hem, mycket trevlig tur, och själva konserten var också riktigt bra. Först var jag ärligt talat osäker på hur jag kände om den men nu när jag smällt det så var det grymt.
Förrutom att jag stod riktigt illa till, till och från. Fast så hamnade jag jättelångt fram med bara en framför och bakom var det moshpit så jag fick stå är och kunde faktiskt andas, haha det var lite kul med luft som omväxling. Rise Against skötte sig mycket bra iallafall!
Så även förbanden, först var det "Hårda tider", och aa de var rätt hårda av sig! Jag gillade dem, kunde varit grymt om inte majoriteten av publiken varit så fruktansvärt tråkig.

Haha, ja jag erkänner jag har ibland lätt att störa mig på vissa typer av folk. Det var mycket sånt folk i publiken igår. De liksom stod där och såg utråkade ut medan förbanden spela, gnällde lite över hur de sög och att de var kassa och till och med nästan buade. Sug? Ni är väl där för att ni gillar musik eller? De flesta av er kunde ju knappt rise låtarna heller eller? ää. Jag hade det bra iallafall och det som räknas för mig!

Andra förbandet ja, det var "Coliseum", de kunde spelat ungefär fem låtar mindre, borde haft en "riktig" sångare istället för han på gitarr som stod stilla där, och basisten kunde varit lite mindre fjantig. Han påminde mig om Toker i Snövit och de sju dvärgarna:))

Blev mycket om förbanden nu, men hade visst mer åsikter om det som jag ville dela med mig av. För att återgå till anledningen jag åkte dit.
Rise Against släppte häromdagen en ny skiva "Endgame" som jag var sjukt besviken på innan den ens var släppt. Dels för att en låt spelades en del på radion och den var kass och dels för det kändes... så fel... när jag läste om vad bandet sa om skivan. Men idag har jag gett den en chans till och måste säga att den växer! Kommer nog deffinitivt lyssna och gilla den här mer än den förra. Den var rätt så tråkig faktiskt. Men man kan inte annat än att älska den iallafall när skivfodralen gjordes helt i återvunnet papper och man fick reklam för Peta med där i.

Köpte mig en ny tröja med igår, den gamla håller på att trilla isär av välanvändning! Den har funnits för mig i tre år nu och jag kände att den behövde avlastas. Hehehe? nått sånt.


Guiness!

Igår då, först jobb och sånt dära normalt och grått men sen när jag slutat åkte jag hem och fixade sen mötte jag upp Frida på bussen och så åkte vi in till stan och träffade lite folk meddan vi väntade in Karin som skulle ta bussen efter för hon missade våran. Seg? Ja? Mm. Hihi.
Iallafall, sen gick vi lite hit och dit men hamnade till slut på Higlander Inn. Mycket mysig och trevlig pub jag hört massor av bra om innan men aldrig varit där... Den ena tanten bakom bardisken var en surkärring dock men den andra gottgjorde det rejält när jag fick en egen Guinesshatt av henne! Åh, jag är så lycklig, haha den gjorde min kväll! Jag frågade ifall de hade några och jaa sa hon, det hade de! Så jag och mina vänner satt där i dessa hattar och myste med lite Guiness. Det är svårt sägs det, antingen gillar man det eller inte. Och så kan man tydligen lära sig gilla det. Jag gillade Guiness från första gången jag smakade det faktiskt. Lite mysigt, som kaffe, sällskaps dricka ungefär. Inte till fest utan ja... ni fattar! PUSS!



 


Éirinn go brách

(Det här skrevs igår(den 17e!) men glömde visst att publicera)



SAINT PATTY's DAY! Det ska firas, ikväll blir det en mysig pub och god guiness. En, på sin höjd två, får räcka för imorgon jobbar jag ju. Men lite fest ska det bli iallafall! "The friendliest day of the year" they say. Ohja, stor puss och kram till er alla denna glada gröna dag :D

Industrial

Impulsivt och spontant.
Att vara så tycker jag är bra! Så gillar att vara det med, men det sätter sina spår, den här gången blev det en Industrial piercing i överörat... haha, det kändes sjutton mer än mina tatueringar gjort. Men snyggt blev det tror jag! Svårt att säga när de fortfarande är rött och svullet. Men jag gillar't.
När jag bestämde mig för det? Igår... på väg till tatuerings/piercing studion. Passade även på att boka tid för en till tatuering. Den mest genomtänkta än så länge för nu är det dags att göra den jag velat ha sen jag var 14-15 år gammal, och fortfarande lika stensäker på. :))


Rumors of my demise has been greatly exaggerated

På lördag är det dags igen!
Heheheh 4e gången. Blev väldigt besviken på första intrycket av nya skivan så inte riktigt lyssnat in mig på det än men...ja. Håll tummarna med mig att de spelar mycket gamla låtar!
Även för att lite av den magin och styrkan de spelade med första gången jag såg dem kommer tillbaks. Andra gången var det ioförsig publiken som var tråkigast, och tredje gången var jag genomförkyld och hade en läskig typ tryckt bakom mig... ja, men iallafall. Behöver den energin, ge mig!


refugee

The angry and the desperate,
The hungry and the cold.
The ones who kept quiet
and always did what they were told.


Coraline


truth

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

Mark Twain

Det är vad du inte gör som du kommer att ångra.




To see if I still feel

Haha fyfan vad jag hatar söndagar.
Tur att Ben & Jerry's finns.
Och spotify.
Här är kvällens låtar!


Seven drunken pirates

22årskalas det blev!
Var på lite halvdant humör från början om jag ska vara ärlig. När jag åkte hemmifrån alltså, men det började vända lite igen på bussen in, sen kom vi upp till Marcus som hade festen och så hittade jag en fin hatt och då vände allt helt. Kalasbra minst sagt, riktigt lyckat tyckte jag att det var! Och kom igen, finaste hatten ju hahaha.


Saturday

Goddag! Igår kväll så var jag på filmkväll hos grannen med ungefär samma gäng som förra veckan fast minus Sofia och plus Stina. Trevligt! Och jag älskar att man börjar göra saker utan att festa men nu hoppar det i benen och humöret är på topp så ikväll hoppas jag verkligen det blir lite mer action. Om jag inte ska träffa herr bäst på att ställa in saker i sista minuten förstårs. Men ja, han är bäst på att ställa in så inget jag räknar med. Isåfall blir det 22års kalas och utgång! Skål för det tycker jag :)


Fast först ska jag nog vakna till lite. Och träna. 
 

"And I,I, I, I, I've got to have my way now, baby





Lucy in the sky with diamonds

Tuff tjej. Cool kille.



 
(bilder från jerievan.blogspot.com)

Haha facebook<3



Min humor är ju på topp idag alltså. Detta fick mig att skratta högt.
Påtal om muggen, ärligt, när man sitter på toa och kanske bajsar, så får man ett sms "hej, vad gör du?" Kan det bli konstigare timing eller? Liksom, haha, vem vill ha det ärliga svaret då? Nej men man kan ju då faktiskt skita i att vara ärlig...heheheh

Rise


Everywhere I go

Beachen 2011 ser faktiskt ut att vara mer än en vinterfantasi den här gången! Träningen rullar på och energin flödar. Eee. Något sånt.
Jobbet, ja det rullar på det med. Men så är det ju så att det är ju jag, Jonas och Olle som är jämngamla och ingen av oss är ju riktigt fina i huvet om man säger så. Hahaha skämten sjunker lägre och lägre men kul har vi! Idag skrattade vi massor medan de beundrade min rumpa och sa... nej det ska vi inte gå in på här. Men iallafall, det jag skulle komma till var att de hittade en gayporrtidning ute på godsmottagningsdelen idag. Hahaha bland massa kartonger med halsband och armband och sånt så... gayporr?! Hjälp?

Kollegan (hahaha vilket ord, låter som om han legat med en ko?), kollegan Jonas tipsade mig om den här låten iallafall. Den är skön att träna till!


Dance, fukker dance

Om man kanske skulle gå ut och dansa ikväll? Det vore väl trevligt? Det tycker jag! Just nu iallafall, när jag skriver det här. Igår alltså, tidsinstället. Haha fett trött är jag, fattar inget och allt är roligt. Min katt har dessutom somnat på min fot.

  

Flyg fula flygfä och skaffa dig större vingar

Jag är grymt sugen på att ge mig ut och resa. Just nu känner jag faktiskt för att ensam åka till Irland på turridning, ni vet, man rider runt i ett antal dagar och ser naturen och... så fantastiskt det vore. Bara sitta där på en häst och filosofera fram över den fina ön... utmed havet, klippor, ängar, skogar...

Eller, en weekend till London igen. Jag gillar stället!
Så funderar jag även på hösten. K och F vill gärna ha med mig till Australien ett år. Det vore grymt! Men jag vet inte, ett år är lång tid och frågan är om nu är rätt tid? Det är det väl kanske. Vad håller mig kvar här liksom?
Nåja, något jag är säker på är iallafall att före sommaren måste jag åka någonstans.
Någon som är ressugen?!

Brumbrum




OBS. Om någon nån gång undrat hur jag ser ut när jag sista minuten shoppat i New York så har ni svaret här ovan. Och ja, jag gick allvarligt talat en bit sådär. Med armarna upp! Vet ni hur skönt det är för ryggen efter en hel dag "normal" hållning? helt klart mitt bästa shoppingtips ;)

And we danced

Haha nu sjutton är det något som är tokigt. Jag gillar den här låten. WTF?! Vad är det bra i den?! Nåja, lite.. sommarkänsla? Hahaha, ser nästan en gammal dansbana framför mig med skratt och bugg och sommarnätter. Aa spännande?

 

Mmm...matmatmat

Igår var det lördag.
Igår var jag och letade efter 70tals kläder med mamma tills hon och pappa ska på 70talsfest. Sedan var jag och klippte mig så nu är jag fresch och fin i håret igen, idag färgade jag det med så ingen läcker utväxt.

Men mer igår, vet ni vad, ingen utgång, inte ens fest! Nää, nästan bättre upp. Eller mer vuxet upp iallafall..? Nåja, vi var ett gäng och lagade middag ihop hemma hos min gamla granne :)))
Det blev riktigt lyckat och kalasgott trots att det råkade bli salladsmix och beanaisesås med vitlök i även fast jag sa kanske 15 gånger att jag är lycklig över vilken mat som bara den inte innehåller vitlök... Haha, det var så pyttelite så gjorde inget. Bra kväll iallafall, och så mycket extra kul att faktiskt göra något vettigt när man ses, inte bara fest.

Ps. Jag är ganska brutal när jag äter, inget proffs på bestickhållning så att säga. Håller besticken ungefär som på bilden nedan... Så ni vet? ehehehh.



Sen när det var mörkt ute fick vi för oss att leka kurragömma, och att göra det i ett hus man knappt inte varit i, som dessutom i många rum håller på att renoveras, det var intressant kan jag lova! 

Men men tackar Basse, Marcus, Maria, Karin, Frida och Sofia för en kalasbra kväll :)))


Gonna be a blackout'

Vilken fredagkväll. Jag glömmer alltid bort hur skönt det faktiskt är att bara vara hemma och ta det lugnt... Föredrar ju faktiskt lite mer händelserika kvällar... och kvällar med mer folk runt omkring. Nåja, har städat, bastat och duschat. Nu sitter jag och lyssnar på Dropkick Muphys, började med deras nya skiva som släpptes igår (idag? häromdagen?), men gick fort över till äldre låtar, haha. Den nya är nog ganska bra men kände inte för ny musik ikväll.

Häromdagen gick jag också igenom min gamla hårddisk och hittade hur mycket gamla bilder som helst. Som den här, fy sjutton vad vi kämpade för att få den rätt! Fotolektion och vi valde ut en varsin bild vi sedan skulle återskapa och Sara valde en som liknar den här... aa så jag låg där och posade sådär i en timme eller något medan Sara, Natha, Minna försökte hitta rätt vinkel. Det var tider! :')


Seven drunken pirates, seven deadly sins

Såhär ungefär såg jag ut igår. När jag stod still alltså. Haha, sjutton vad det hoppar i fötterna av sån här härlig musik. Stortrivs i den :D




Hardly knew ya'

Kom just hem från älskade saknade Hugo nattklubb!
Ja, en torsdag. Men det var så att ett liveband som skulle spela lite irländsk musik inspirerat av bland annat Flogging Molly och Dropkick Murphys, skulle spela där ikväll och det får man ju inte missa! När de dessutom hade 18 års gräns! Jälla svin att höja till 23 på helger hhehehe.
Jobb imorgon, dags att sova nu, God natt!

 

Fin

Tristan och Isolde är en av mina favorithistorier. Den är fin. Boken snarare än filmen förstårs, men filmen är också ganska fin dock så olik boken.


kid



Ni vet när man var liten, så fanns det de barnen som lekte med de som var större. Äldre. När man började växa upp så glömde man bort att lägga märke till såna saker som vad andra gör. Så en dag står man där, stor. Och ser en av de andra som hängde med de stora tuffa. Nu är den stor och tuff. I de små ögonens värld. För oss som blev stora senare är den nu liten. Men den blev som de den såg upp till. Den blev sin idol och är nu där själv. Hänger med de som är små. Försöker kanske ta ifatt vad den missade själv?

dm

"I met a girl who sang the blues
And I asked her for some happy news,
But she just smiled and turned away.
I went down to the sacred store
Where I’d heard the music years before,
But the man there said the music wouldn’t play"

American pie - Don Mclean






RSS 2.0