Mulbring, Vegemite, Speedway!

Alright! Så vad har jag haft för mig nu då?
Eh! Jo jag bestämde mig ju för att åka upp till Newcastle vilket är med tåg lite mindre än 3 timmar norrut ifrån Sydney, och cirka en halvtimme med bil in i landet bor familjen Shields! Adam Shields, speedwaykillen pappa meckade åt x antal år, hans familj. Haha stor familj!

Jag klev av tåget och mötte adam där direkt sen åkte vi ett varv och han pekade ut lite olika stränder och ställen. En stannade vi och tog en glass på medan jag snackade lite om min resa hittills. Trevligt sen åkte hem mot han för hans mamma förberedde en BBQ (grillat)! Påväg tillbaka fick han sms att de varit en hajattack på jsut den stranden vi just varit, haha de var lite läskigt. Schysst välkomnande liksom? Tydligen extremt ovanligt med hajjar där så de var lite dålig tajming. Men de gick bra för killen som blev attackerad, hajjen tog "bara" en tugga av hans lår.... eeeh. Jaja!

KOm hem dit och fick hälsa på hans föräldrar och systerbarn, och sen var de fullt fart! Barnen var helgoa och jättemysiga och roliga, 8 och...6 år tror jag. Visade mig runt överallt och tyckte de var jättekul att jag var där. Och att jag pratade så roligt hahaha. Sen kom deras mamma och hennes man som är en känd roadracingförare, så riktigt motorfamilj! vi åt allihopa mmmh gottgottgott med grillat :))

Sen fick jag se rummet jag skulle sova i, tänkte att de skulle bli skönt att få sova i en riktigt säng i ett eget rum igen!
Och i samma ögonblick som jag tänkte det gick de upp för mig att de faktiskt är nästan 3 månader sedan jag sov ensam i ett rum. Och inte ens då sov jag ensam för då hae jag katten. Så första natten när jag var så trött att jag trodde jag skulle däcka direkt tog de iallafall sjukt lång tid att somna för jag bara låg och lyssnade på hur tyst och mörkt det var. Jättelustig känsla kan jag tala om! Att plötsligt vara helt själv i ett rum när man ska sova när man är van vid ha typ 9 andra personer runt om och nästan aldrig helt tyst....
Ah okej, jag hade lite sällskap av den här grabben, han var snäll iallafall ;)



Adams gamla barndomsrum, fullt med spiderman saker överallt haha!
Iallafall, när jag vaknade på torsdagmorgonen kom jag inte längre än till soffan där lillkillen satt och spelade playstation och ville jättegärna lära mig det hihi så där satt jag sen fick jag prova en Vegemite toast för första gången! Vegemite är ett slags bredbart pålägg de har på mackor här i Australien. Hade bara hört talats om de innan och såvitt jag hört så hatar de flesta de som inte är födda i australien eller med lång tid lärt sig äta det.
Någon där hemma som nu blir förvånad att höra att jag älskade det direkt?! MMMMH sjukt gott! En rostad macka, massa smör och lite lite vegemite. Mmh Hm!!! Haha, jag brukar ju gilla sånna där konstiga saker de flesta lär sig gilla, direkt. Gottgott!
Senare åkte jag med Susan och Emma och Abby (adams mamma syster o systerdotter) till ett lokalt shoppingplace för lite shopping! De var en rolig utflykt!
Sen senare igen när vi ätit och sådär skulle Adam till en vän i Newcastle för att hänga där lite innan de skulle till en lokal pub där något rockband skulle spela och det sades att de var iron maidens första orginalsångares band. Haha, vet inte om de verkligen var så men men!
Så träffade hans vänner där och de var ett trevligt gäng måste jag säga! Vi hade en riktigt rolig kväll där.
Dagen efter de åkte vi och åt lunch vid en strand innan vi for tillbaka hem till Adams, och på den lilla stunden vi var på stranden hann jag bränna näsan så jag såg ut som rudolf hahaha. Ajajaj...
Men de var en fin strand!




Anyways, resten av den dagen spenderade jag med att spela tvspel med lillkillen och kolla på Power rangers med lillflickan. Hihi! Fick även åka ett varv med a.s pappa på en crossliknande motorcykel som gick jättefort, sjukt kul!
blablabla
Dagen efter det, lördag så gick vi ner till deras speedwaybana på bakgården och kollade när massa folk från områder bland annat Adams kusin(er?) och lite gubbar haha, körde och tränade och hade sig. De var riktigt trevligt!









Hehe som ni kan se dammade det väldigt mycket... så ni kan ju tänkte er hur jag såg ut efter att stått sådär nära i första kurvan ;))
Syns tyvärr inte så bra påbilderna men alla skrattade högt när de såg mig täckt i skit hahaha och de krävdes två duschar för att få ur allt ur håret....




yayaya, dagen flöt på fortsatte hänga med barnen. Skulle lätt kunna vara nanny om de bara är att spela tvspel o se på film haha :)))
Iallafall, sedan var de söndag och då tog vi en tur ner till "the creek", vad de kallar typ... å:ar haha. På deras bakgård iallafall, brian susan jag och deras lilla vovve som är hur mysig som helst, Stitch heter den och skulle hela tiden upp i knät på mig. Ååh fick mig att sakna mina älsklingar där hemma ännu mer, Alice!?
Iallafall där var redan systerns familj med en traktor och fiskade haha. Jag är helt klart den första svensken som fiskat i en å i Mulbring! Den ni!
Och kolla de här bilderna, inte illa att ha som trädgård på baksidan va? Allt de här plus speedway banan ni såg tidigare och en himla massa mer mark. Vackert!











Mysig start på dagen! Senare tog vi en tur ut till en farbror till någon av dem som även de hade en speedwaybana! Så då blev de ännu mer speedway och en av de äkligaste hemma "toaletterna" jag varit på! Haha, e håller på att bygga på huset så har en bajjamajja för tillfället. Med en hel spindelfamilj som inneboende! Tog 1½ timme dit med bil och vi åkte igenom The hunter valley som är ett galet vackert område med vingårdar och ofta även massor av kängrurus som hoppar runt! Såg inga på vägen dit men hemmåt så tog vi en omväg upp mot en slags golfbana och där ni, där såg jag mina första livs levande VILDA kängurur! Helt otroligt! Väldigt fina djur! Så fascinerad.







Haha, här gillar alla speedway, även kossor och höns!







Aah just ja, samma dag åkte jag även lite cross! Haha sjukt kul! Även fast jag bara puttrade fram lite sakta på gräsmattan. Fett cool kände jag mig.



Oh, de hade fina fåglar med! :))






Sista dagen med familjen så tog vi en liten roadtrip och kollade på massa olika fina stränder runt newcastle området! Det var mycket trevligt och väldigt fint, men tyvärr var de rätt dåligt väder så blev inget badande den gången. :)







Har mängder av mer bilder men nu är jag duktigt trött på datorn, de har tagit timmar att få ihop det här innlägget haha, med en snabb paus för matlagning. Whatever. Uppdaterar mer snart igen men nu vet ni vad jag hade för mig hos familjen Shields! Hade en riktigt bra tid där, de tackar jag djupt för! :)

Oziozi

Heey allihopa! Tro mig, inte lätt att ta sig tid att skriva här ;) men nu har jag förflyttat mig från Sydney, mer om de senare, först, sista veckan/dagarna spenderades till största delen med Lisette, vi hann bland annat att se Sherlock holmes på bio med Jacob och Philip, Sjukt bra film!
En dag tog vi även och följde med på en guidad gratistur runt stan. Haha, på tiden efter två månader där liksom... såg inget nytt men däremot lärde jag mig massor om Sydneys historia och olika byggnader och parker och fontäner och statyer runt om central. Hittade även en trevlig prick som lyssnade på allt jag hade att säga, dock tror jag han suttit där några år för mycket, han var lite grå... hihi.



Sedan var vi uppe på YHAs tak, vandrarhemmet jag först bodde på här, och kollade på utsikten... bland annat ser man nedanför en jättetrappa, där har jag suttit många gånger och druckit kaffe. Världens bästa kaffetrappa :) Nästintill varje gång vi satt där kom de upp någon rolig typ och hälsade med haha alltid lika roligt!



En av dagarna tog vi även färjan ut till Manly beach, En fin strand utanför/i utkanten av Sydney som man var tvungen att åka färja till. Och bara resan dit var underbar! Som vanligt tänkte jag inte längre än näsan räkte och glömde att jag hade kameran med mig så blev inte mycket bilder. Lite över stan och ett foto på några av de hittills godaste chipsen jag smakat. Skojjar inte. SJUKT GODA! :)



 


Yeah, well. Och så hann vi med en födelsedagsfest för en Eric som fyllde 25, mycket trevligkväll med middag på en koreansk resturang ute i en del av stan som kallas Newton och sen avslutades på en irländsk karaoke pub. Intressant och trevligt! Lördagen gick jag på Bio med Oliver och Katrin och såg "the girl with a dragoon tattoo", den amerikanska varianten av flickan som lekte med elden. Inspelad i sverige och precis likadan som den svenska fast på engelska... löjligt, men den var bra faktiskt de fick de till de helt okej! :)

Även sagt tack och hej till underbara ljuva staden Sydney. Bestämde mig för att åka vidare, dags att börja resa. Usch kändes som att åka hemifrån igen, haha. Eftersom Lisette ändå skulle hem till sverige bestämde jag att samma dag som hon åkte senast skulle jag åka. Extra pusch liksom. Sagt och gjort, dagen innan kom jag iväg till tåget mot Newcastle! ... Där mötte Adam Shields upp mig så nu är jag alltså ute i Mulbring/kurri, ca 30 min in i landet utanför newcastle hos familjen Shields mfl! Åh vad jag har de bra här ni! Mer om det i nästa innlägg då kommer även lite speedway bilder jag vet att några av er där hemma väntar på.

Puss!

Eyy

Nu när jag inte skrivit varje dag blir jag lite för lat för att skriva precis vad som hände precis varjedag men ja, vi har hängt lite på stranden, yrat runt på stan, träffat folk... myst på vandrarhemmet. Haha, ganska många lugna kvällar faktiskt. Vi köper lite godis och sen ser på film eller bara sitter och pratar, umgås. Det är lätt världens bästa hostel det här, och bra folk verkar dras hit haha.

En kväll i helgen när hela hostelgänget gick ut! Tycker man ser min nya hårfärg rätt bra här ;)



Oh, förresten, i helgen när vi var ute, gick in på en nattklubb och ser en kille stå och peka på mig. Sen kliver han med bestämda steg fram till mig och säger "Du är Jenny Carlsson ifrån Norrköping och gick i samma klass som Sara Petterson, eller hur?"
WHATTEE?! Haha, ah det visade sig vara en vän till Sara som jag iofs visste skulle vara i Australien men jag trodde han var på andra sidan landet. Haha, imponerande hur han lyckades känna igen mig dock. Tror vi setts en gång innan för några år sedan. Ibland känns världen bra liten! Och jag inser med att de är dags att resa vidare när man träffar så mycket folk man känner när man går ut att man lika gärna kunde varit hemma... :)

First days of the new year

1/1-12
Första januari år 2012, Sydney.
Hur firar man det nya året bäst? Ingen aning men vi vaknade upp ganska sent, var lata och lite slitna så frammåt kvällen tog L och jag en promenad och hamnade på en jättefin kinaresturang där vi bestämde oss för att där var det bra att fira det nya året. Blev ju inte så jättefancy på nyår så varför inte! Åh det var helt otroligt god mat! Till förrätt kyckling och majs soppa, sen en vårrulle och en dimsim, sen till huvudrätt valde jag Sataychicken, vilket är ungefär desamma som kyckling i jordnötsås.
Yummi yummi!


Sen flöt dagarna på, vi satt en kväll på trappan och drack kaffe när en ytterst udda, men väldigt trevlig ung Aussie kille kom och satte sig hos oss och snackade. Vi spenderade några timmar med honom och såg lite nya ställen av Sydney bland annat en rolig lekpark, haha! Men också dagen efter så åkte vi ut till en strand som inte är så känd bland turisterna. Maroubra beach, och vi kom dit tidigt så var inte mycket folk alls! Men de bästa var att de inte var alls lika turistigt som Bondi och Cogee.
Låg och solade i 4 timmar, under de fyra timmarna smörjde jag in mig FYRA GÅNGER. Och brände mig endå. Fysjutton! Kunde sen inte ha BH på mig på flera dagar haha. Sen har vi gjort lite allt möjligt, vi tog en sväng förbi Cafe svensson och drack kaffe och åt kanelbullar på onsdagen till exempel! Trevligt trevligt men oj så svenskt. För svenskt, på de negativa sättet. Svårt att förklara i ord såhär men ni vet, de där typiska grupperingar och gäng och lite halvkyligt mot nykomlingar. Ah, svenskt i allmänhet.

Iallafall, påväg till stranden jag skrev om såg vi den hära utsikten... fint?!





New Years Eve, Sydney

Nyårsafton i Sydney.
Den största anledningen till att jag ville stanna i Sydney, så hur blev denna omtalade dag? Haha den gick väldigt mycket upp och ner och all stress som hör nyår till fanns här med kan jag lova men den blev trots allt riktigt riktigt lyckad och det var sjukt maffigt att uppleva!
Men jag kan berätta om hela dagen endå, hihi vet att några av er som läser är nyfikna.

Ja, till att börja med vaknade jag upp på strålande humör redo att göra mig kvällsfin direkt kl 11, alldeles för tidigt. Iallafall först hände faktiskt inte så mycket. En hel del folk ifrån hostelet drog till den Botaniska trädgården jättetidigt för att köa och få bra platser inför kvällen, det är den parken som alla vill vara i tydligen.
Det fina är att de är två fyrverkerier, en vid nio redan för alla barnfamiljer. Så vi var några här som tänkte att när de går så kan vi komma in i parken, man behöver inte vara där jättetidigt!
Så vi tog de lugnt och njöt av dagen, jag och lisette gick på picknic, åt sushi och drack en varsin kall öl på en gräsmatta i en park. Mycket annolunda mot alla andra nyårsaftonar! Jag menar, sushi, solsken, palmer, höga hus... nyår?? Okej för mig!

Förresten, jag hade ju tänkt att ha en fin klänning på mig på nyår, men när vi insåg att vi nog mest skulle sitta ner i parker insåg jag också att de är då sjukt opraktiskt med klänning. Så fick istället bli shorts och linnet jag fick i julklapp hemmifrån (tack Julia!).







Hade flätor under dagen och senare mot kvällen släppte jag ut dem så håret var lockigt och fint! Tyvärr måste jag erkänna att jag glömde helt bort att fota under kvällen på fyrverkerierna och allt underbara!
Well well, efter picknicken gick vi tillbaka mot centrala sydney och vårat hostel för att fixa oss klart och sedan dra till parken igen. Men väl där så hade folket en ny plan, att åka till ett ställe på andra sidan bron, typ bakom. Jobbigt läge tyckte jag och bestämde mig bokstavligen i sista stund för att inte gå med dem utan gick istället tillbaka till parken och mötte upp två killar vid namn Dennis och Dino som jag "känner" sen högstadiet haha. Nej vi känner inte varandra, aldrig umgåtts men de var där jag ville vara så varför inte!
De satt på gräset med några tyskar och drack Goon så där slog jag mig ner med sen satt vi där i några timmar och njöt av livet typ till klockan blev 9 och första fyrverkerierna small.
Då när vi tänkte gå in i botaniska så sa vakterna strängt att icke, de var redan alldeles för mycket folk där.
EEEEHH??!!!
Var ungefär våran tanke då. Surt om man är i Sydney och missar fyrverkerierna?!
Men "skam den som ger sig" som det så fint heter, haha, efter lite spring fram och tillbaka, ett försök till att klättra över avspärrningarna...vi kom över första stängslet innan vakterna såg oss hihi!
Nåja, vi hamnade till slut på George st utanför en bar som heter Orient, trevligt ställe för övrigt!, ja men där hade vi en riktigt bra utsikt över Harbour bridge ifrån sidan och bakom oss hade vi staden, så när klockan väl blev midnatt såg jag otroliga fyrverkerier!!!

Men som jag sa, glömde helt bort att fota, så får återkomma med bilder när killarna lagt upp alla de tog. 
Tills vidare får ni nöja er med denna video jag hittade på youtube som visar alla fyrverkerier :)))
Jag stod alltså på sidan av den stora bron som lyser upp mest av allt! Mellan den och husen där de också kommer en del fyrverkerier.  




Jag ber om ursäkt att de tog sån tid för mig att skriva om denna otroliga dag! Nu är de gjort iallafall och jag återkommer snart med mer uppdateringar och bilder ifrån den första veckan under 2012!
Cheers!

Juldagarna

Ja, jo nu har det ju gått ett tag sen jag skrev sist igen, haha.
Veckan mellan jul och nyår bara sprang iväg! Julvecka innebär mellandagsrea, och ja, de har mellandagsrea även här. Och fu sjutton så mycket folk! Aldrig sett nått liknande. Första dagen kallas "boxing day" och så mycket folk det var ute i butikerna då har jag inte sett i närheten av där hemma. SÅ första dagen gav jag upp direkt men senare i veckan hann jag och lisette med lite shopping!
Annars då, hann med lite häng med en hel del folk, solade i Hyde Park, åkte till Bondi beach för sol och bad och så färgade jag håret med ja! Var så trött på det som det var, plus att jag hade en sån hemsk utväxt. Det lustigaste var att de som växte ut såg mer mörkt ut, brunett typ.
Så bestämde mig hastigt för att köpa en toning och sen hade vi tjejkväll här på rummet och Marilynn och L hjälpte mig fixa färgen. Mycket trevligt och jag är helnöjd med resultatet! Det blev betydligt mörkare än jag planerat men fortfarande så tyckte jag de blev fint!

Nu har jag skrivit väldigt samandraget om den veckan men de får duga åt er, slänger upp lite bilder här också :))

(hehe gissa vilken öl som är min....)


Scandinavia ftw!


Hyde Park!


Den här sista bilden tog jag från fönstret hos en vän jag har här, gissa om jag är avundsjuk på utsikten! Helt otrolig, svårt att få en bra bild med mobilen dock men äsch.

RSS 2.0